Tobula dovana moterims – Dovanu kuponas   Isigykite dabar!

PRP procedūra – odos atjauninimas kraujo plazma

Su odos problemomis, dėl žalingo aplinkos poveikio, netinkamos ar nepakankamos odos priežiūros, genetinių veiksnių, ligų ir įvairių kitų priežasčių, susiduria nemažai įvairaus amžiaus moterų bei vyrų. Suprastėjusi odos būklė, neigiamai veikianti ne tik pasitenkinimą savo išvaizda, bet ir bendrą gyvenimo kokybę, tampa dar aktualesnė vyresniame amžiuje. Su amžiumi, paspartėjus odos ląstelių nykimui, oda plonėja ir tampa pažeidžiamesnė. Dėl mažesnio kolageno ir elastino kiekio, išryškėja raukšlės.

Odos ar plaukų būklei pastebimai suprastėjus, stebuklingo poveikio negalima tikėtis net iš brangiausių, kokybiškų kosmetikos priemonių. Norintiems, jog atvaizdas veidrodyje ir vėl džiugintų, tačiau siekiantiems išvengti intervencinių chirurginių procedūrų, rekomenduojama inovatyvi, visiškai saugi bei efektyvi PRP procedūra.  

PRP (angliškas trumpinys, reiškiantis „platelet-rich plasma“) procedūra – odos ar plaukų atjauninimas, tam panaudojant paties žmogaus trombocitais praturtintą kraujo plazmą. PRP procedūra yra itin gerai toleruojama klientų ir gaunami tik geriausi atsiliepimai, kadangi nesusiduriama su organizmo atmetimo reakcija. Taip yra todėl, kad naudojama medžiaga yra natūrali, išgauta iš paties kliento kraujo. Trombocitais praturtinta kraujo plazma stimuliuoja ląstelių atsinaujinimą, tad odos ar plaukų atsinaujinimo procesai vyksta greičiau. 

PRP – procedūra, skirta odai ir plaukams puoselėti

PRP (dar kitaip vadinama plazmoliftingu) – inovatyvi, efektyvi bei visiškai saugi procedūra, kurios metu, išvengiant sudėtingos chirurginės intervencijos ar cheminių preparatų vartojimo, pasiekiamas odos atnaujinimo efektas. Panaudojant nedidelį kiekį trombocitais praturtintos kraujo plazmos, išgaunamos iš paties žmogaus kraujo, gali būti išsprendžiamos ne tik įvairios odos problemos, bet ir gydomas intensyvus plaukų slinkimas ar net plikimas. 

Svarbiausią vaidmenį, kalbant apie PRP procedūros efektyvumą, būtent ir atlieka minėti trombocitai. Tai – kraujo kūneliai, dalyvaujantys kraujo krešėjimo procese. Trombocituose gausu įvairių biologiškai aktyvių medžiagų bei augimo faktorių, spartinančių audinių atsinaujinimo procesą, naujų kraujagyslių susiformavimą, taip pat skatinančių ląstelių migravimą (judėjimą). 

Koks yra teigiamas PRP procedūros poveikis odai?

Į odą sušvirkščiant paties žmogaus kraujo plazmą, praturtintą trombocitais, skatinamas odos ir poodinio audinio atsinaujinimo procesas (regeneracija). Veido zonoje atliktos procedūros poveikis pamatomas greičiau, kadangi veido oda atsinaujina sparčiau nei plaukai. PRP injekcijos veidui suteikia putlumo, skatina kolageno gamybą, sušvelnina arba panaikina raukšles, pagerina odos tekstūrą, didina veido odos tonusą, gali pagerinti randų išvaizdą. Kadangi rezultatas matomas labai greitai,  „Trakų estetikos centro“ klientų atsiliepimai apie šią procedūrą yra itin puikūs.

Koks yra teigiamas PRP procedūros poveikis plaukams?

Plazmoliftingo procedūra taikoma ne tik veido , bet ir plaukuotos galvos dalies srityje. Atlikus PRP galvos srityje, rezultatai matomi po 3-6 mėnesių, kai plaukas atsinaujina. Tuomet galima matyti naujai ataugusius, stipresnius ir vešlesnius plaukus.

PRP procedūra neretai rekomenduojama ir kaip vienas iš gydymo būdų, pasireiškus intensyviam plaukų slinkimui. Trombocituose esantys augimo faktoriai aktyvina regeneracinius procesus, skatina plaukų folikulų augimą bei atsinaujinimą, tad gali efektyviai pristabdyti plikimą (ypač – androgeninį). Žinoma, veiksmų, siekiant akivaizdžių rezultatų, turėtų būti imamasi kiek įmanoma greičiau, plikimui tik prasidėjus. 

Tiesa, norint, jog PRP ar bet kuri kita plaukų grožį ir sveikatą puoselėjanti procedūra atneštų efektyvų, ilgalaikį poveikį, visų pirma būtina išsiaiškinti, dėl kokių priežasčių atsirado vienos ar kitos plaukų problemos. 

Kokioms odoms ar plaukų problemoms pasireiškus, rekomenduojama PRP procedūra?

PRP odą atjauninanti procedūra gali būti rekomenduojama klientams, kuriems aktualu:

  • sumažinti raukšleles, esančias aplink akis;
  • sumažinti raukšles, esančias burnos zonoje;
  • sumažinti vadinamąsias „juoko“ raukšles, esančias tarp šnervių ir lūpų;
  • sumažinti vadinamąsias „pykčio“ raukšles;
  • sumažinti raukšles, išsidėsčiusias tarp antakių;
  • sumažinti dėl aknės, po operacijų, patirtų traumų ir pan. atsiradusių randų matomumą;
  • atjauninti ne tik veido, bet ir kitų kūno sričių odą (pavyzdžiui, dekoltė, rankų ir pan.)
  • sustabdyti intensyvų plaukų slinkimą ar plikimą;
 
Kokie yra pagrindiniai PRP procedūros privalumai?
  • Vienas pagrindinių PRP (plazmoliftingo) procedūros išskirtinumų ir neabejotinų privalumų – faktas, jog į organizmą injekuojamos ne kokios nors cheminės medžiagos, bet paties žmogaus kraujas. Vadinasi, tai – netoksiška, alerginių reakcijų ar kito nepageidaujamo šalutinio poveikio nesukelianti procedūra. 
  • Plazmoliftingas – neinvazinė, skausmo nesukelianti ir, ne mažiau svarbu, leidžianti išvengti nemažai daliai klientų nepatogumą keliančio gijimo laikotarpio, procedūra. Jau kitą dieną galima grįžti prie įprastos savo rutinos ir kasdienių darbų. Žinoma, nepamirštant kaskart žvilgtelėti į veidrodį! Odą atnaujinantis plazmoliftingas oda – procedūra, kurios rezultatai netrunka išryškėti.  
  • Priklausomai nuo individualios kliento odos ar plaukų būklės bei norimų pasiekti rezultatų, PRP gali būti sėkmingai derinama su kitomis grožio procedūromis (pavyzdžiui, lazerinėmis ar chirurginėmis procedūromis, taip pat – injekcijomis) ar tam tikrų preparatų vartojimu. Apie visas grožio puoselėjimo galimybes, prieinamas Jūsų atveju, išsamią konsultaciją gali suteikti „Trakų estetikos centro“ specialistai. 
  • Priešingai nei kitų injekcijų ar užpildų, pasižyminčių raumenų tonusą silpninančiu efektu, kurių efektyvumas ilgainiui mažėja, PRP teigiamas poveikis su laiku dar labiau išryškėja. 
Kokių rezultatų galima tikėtis po atliktos PRP procedūros?
  •  Po aknės, turėtų operacijų ar kitų mechaninių odos pažeidimų atsiradę randai tampa mažiau pastebimi. 
  • Paspartinamas žaizdelių (pavyzdžiui, atsiradusių po nudegimo) gijimas.
  • Paspartinama odos mikrocirkuliacija ir regeneraciniai procesai, tad veido, kaklo, dekoltė ar kitų sričių, į kurias yra atliekamos kraujo plazmos injekcijos, oda tampa skaistesnė, elastingesnė. Vadinasi, – ir pastebimai jaunesnė. 
  • Išlyginamos nedidelės odos raukšlelės. 
  • Oda prisotinama drėgmės. 
  • Oda tampa lygesnė, pigmentinės dėmės tampa mažiau pastebimos. 
  • Sumažinamos išsiplėtusios odos poros. 
  • Padidėja veido odos tonusas. 
  • Mažinamos jautrios, į alergines reakcijos linkusios odos problemos. 
  • Sumažėję plaukų slinkimas ar net pristabdomas plikimas. 
 
Kaip atliekama PRP procedūra?

PRP procedūra veidui, plaukams ar kitai kūno sričiai (pavyzdžiui, kaklo, dekoltė) – dažnam klientui yra vis dar negirdėta, o juolab – neišbandyta grožio puoselėjimo procedūra. Tad, natūralu, dar tik domintis tokia galimybe ar jau užsiregistravus vizitui pas specialistą, smalsu ir naudinga sužinoti, kaip yra atliekama PRP procedūra.

  • Prieš atliekant injekcijas, siekiant sumažinti galimą diskomfortą, odos plotas, kuriame bus atliekama procedūra, yra patepamas specialiu kremu, pasižyminčiu jautrumą slopinančiu poveikiu. Tiesa, reikia paminėti, jog tam tikrose zonose, pavyzdžiui, lūpų ar akių srityje, dūrio metu gali būti juntamas minimalus diskomfortas. 
  • Patepus odą jautrumą mažinančia priemone, kliento vienos yra paimami 2-4 mėgintuvėliai kraujo. Reikalingas kraujo kiekis priklauso nuo to, kokio dydžio plotas bus veikiamas. 
  • Kraujo mėgintuvėliai dedami į specialų prietaisą – centrifugą. Tuomet jie centrifuguojami, taip atskiriant trombocitų pilną kraujo plazmą bei augimo faktorius. Jeigu , kalbant apie prarastą kraują, viename jo mililitre galima rasti apie 200 000 , tai PRP procedūros metu naudojamoje kraujo plazmoje, praturtintoje trombocitais, pastarųjų yra net 5 kartus daugiau! 
  • Išgautas kraujo koncentratas, gausus trombocitų ir raudonųjų kraujo kūnelių, naudojant itin ploną adatą, sušvirkščiamas į veido odą, ties plaukų šaknimis ar kitą vietą, kuriojeą norima atlikti procedūrą. Atsižvelgiant į tai, kokio poveikio, atliekant šią procedūrą, siekiama, injekcijos gali būti atliekamos tiek giliau, tiek odos paviršiuje. 
  • PRP procedūros trukmė yra 30-80 minučių. 
  • Po procedūros veide gali būti matomos nedidelės kraujosruvos, iškilimai, lengvas veido patinimas. Šie požymiai išnyks per kelias valandas. 

 

Kada išryškėja PRP procedūros rezultatai? 

PRP odos ir plaukų grožį puoselėjanti procedūra – puikus pasirinkimas ir nekantriausiems klientams, kurie, nori kuo greičiau pamatyti akivaizdžius teigiamus pokyčius veidrodyje. Skirtumą „prieš“ ir „po“ galima pastebėti jau po pirmosios plazmoliftingo procedūros. Visgi, norint geresnių rezultatų, įprastai reikia atlikti kelių procedūrų kursą, kurių tikslų skaičių įvardina specialistas, atsižvelgdamas į individualią kliento situaciją bei pageidavimus. 

Pasiekti rezultatai akivaizdžiausiai matosi praėjus maždaug 2-4 savaitėms. Priešingai, nei kalbant apie kai kurias kitas grožį puoselėjančias procedūras, efektas laikui bėgant ne „išblėstaišsikvepia“, o tampa dar labiau matomas. PRP rezultatai ryškėja maždaug apie pusę metų. Praėjus visą specialisto rekomenduotą PRP procedūrą kursą, vieną kartą per metus derėtų atvykti ir palaikomajai procedūrai.  

Kiek PRP procedūrų veidui ir plaukams reikia, jog pasireikštų akivaizdūs rezultatai?

Norint pamatyti efektyvų rezultatą veidui, rekomenduojamas bent 2-3 PRP procedūrų kursas. Jei PRP pasitelkiama plaukams stiprinti, prireiks daugiau, maždaug 5-10 procedūrų. Žinoma, į šį klausimą, įvertinę Jūsų odos ar plaukų būklę bei norimus pasiekti rezultatus, konkrečiai atsakyti gali mūsų „Trakų estetikos centro“ specialistai. 

Kiek kainuoja PRP procedūra?

Procedūros kaina priklauso nuo to, kokioje srityje plazmoliftingas bus atliekamas (pavyzdžiui, veido, galvos ir kita)  bei kokio dydžio plotas bus veikiamas.   

 
Kaip pasiruošti PRP procedūrai?

Ypatingo pasiruošimo šiai procedūrai nėra. Tiesa, atkreipkite dėmesį, jog prieš suplanuotą PRP procedūrą negalima: 

  • vartoti alkoholio;
  • gerti skausmą slopinančių ar kraujo krešėjimą veikiančių vaistų;
  • likus maždaug 14 dienų iki procedūros, derėtų vengti kaitrios saulės, negalima lankytis soliariume, taip pat atlikti cheminio odos valymo. 
 
Kokių rekomendacijų reikia laikytis po atliktos PRP procedūros?

Vienas iš neabejotinų PRP privalumų – galimybė iš karto po atliktos procedūros grįžti prie įprasto gyvenimo ritmo. Žinoma, injekuotoje vietoje kurį laiką gali būti padidėjęs jautrumas, atsirasti paraudimas ar net nedidelės mėlynės. Tačiau minėti požymiai didesnio diskomforto nesukelia ir įprastai išnyksta po kelių valandų, kartais – kelių dienų, nesiimant jokių papildomų priemonių.

Norint, jog oda kuo greičiau atsigautų, derėtų vadovautis žemiau pateiktomis rekomendacijomis. 

3 paras po atliktos procedūros nerekomenduojama:

  • naudoti jokių dekoratyvinės kosmetikos priemonių (jei procedūra buvo atlikta veido srityje);
  • vartoti alkoholio ir gėrimų, sudėtyje turinčių kofeino;
  • atlikti odos šveitimo.;
  • sportuoti  ar užsiimti kita aktyvia fizine veikla, skatinančia prakaitavimą. Prakaitas gali sudirginti Jūsų odą. Fizinis aktyvumas ؎ rizikos veiksnys, galintis padidinti mėlynių ar patinimų atsiradimo tikimybę. 

14 dienų po atliktos procedūros rekomenduojama vengti tiesioginių saulės spindulių, nesilankyti soliariume.

 

Kokiais atvejais PRP procedūra neturėtų būti atliekama?

PRP – saugi, efektyvius rezultatus garantuojanti odos ir grožio puoselėjimo procedūra, tinkama dažnam klientui. Žinoma, prieš atliekant šią procedūrą, specialistas užduos Jums pagrindinius klausimus, susijusius su turimomis ligomis, vartojamais medikamentais ar kitais sveikatos būklės ypatumais (pavyzdžiui, nėštumas, maitinimas krūtimi), leidžiančius nuspręsti dėl PRP tinkamumo individualiu Jūsų atveju. 

Kontraindikacijos plazmoliftingo procedūrai:

  • Nėštumas ir žindymas.
  • Infekcija ar peršalimo liga.
  • Bėrimas, pasireiškęs toje vietoje, į kurią ketinama daryti injekciją. 
  • Kraujo ligos ar kraujo krešėjimo sutrikimas.
  • Lėtinės ligos (pavyzdžiui, lėtinės kepenų ligos, cukrinis diabetas ir kita)..
  • Antikoaguliantų, aspirino, nesteroidinių vaistų nuo uždegimo vartojimas.

Jei Jums tinka bent viena iš aukščiau pateiktų kontraindikacijų, būtinai informuokite apie tai specialistą, kuris atliks PRP procedūrą. 

 
Ar PRP procedūra gali turėti kokį nors šalutinį poveikį?

PRP procedūra, kurią atlieka patyrę specialistai, dirbantys su saugia, licencijuota įranga, dažniausiai praeina be jokio šalutinio poveikio. Visgi, norint išvengti galimų komplikacijų (įprastai tai gali būti pūlinukai ar kiti infekcijos požymiai), būtinas ir sąmoningas paties žmogaus elgesys. Svarbiausia laikytis specialisto nurodytų rekomendacijų (vietos, į kurią buvo suleista injekcija, neliesti rankomis, netrinti, laikytis tinkamos higienos ir kita).

PRP procedūra odai ir plaukams – inovatyvi ir efektyvi procedūra, prieinama „Trakų estetikos centro“ klientams

„Trakų estetikos centras“ – Trakuose (Bernardinų g. 2C) įsikūrusi klinika, kurioje dirbantys aukščiausios kvalifikacijos specialistai atlieka inovatyvias, efektyviai Jūsų grožį puoselėjančias procedūras. PRP odos ir plaukų atjauninimas kraujo plazma – viena jų. 

Patyręs, kvalifikuotas personalas, jauki aplinka, moderni įranga, saugios, kokybiškos priemonės, išskirtinis dėmesys kiekvienam klientui. Pasirinkus „Trakų estetikos centrą“, teigiamas emocijas sukelia ne tik galutinis procedūros rezultatas, bet ir kiekvienas apsilankymas klinikoje! 

Galerija

Skaitykite taip pat

Registracija

Prenumeruoti naujienlaiškį

Prenumeruoti naujienlaiškį tekstas kuria reikia sukurti

Tavo pasirinkimas maksimaliam Grožiui

Įsigyk tinkamos vertės trakų estetikos centro dovanų kuponą.